През деня на много места ще превали дъжд, в отделни райони

...
През деня на много места ще превали дъжд, в отделни райони
Коментари Харесай

Дъжд и жълт код за силен вятър на много места у нас

През деня на доста места ще превали дъжд, в обособени региони ще прегърми. Ще духа сдържан, в източната половина от страната - краткотрайно мощен южен вятър, който след обяд ще отслабва.

Обявен е жълт код за силен вятър в доста области у нас - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Разград, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. На тези места ще духа краткотрайно мощен южен вятър с пориви до 20 – 24 метра/секунда. Очаква се в следобедните часове вятърът да отслабне.

Минималните температури ще са от 1° до -3° по високите западни полета до 14°-16° на изток, в София – към 3°, а максималните – най-вече сред 11° и 16°, в София – към 11°. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е доста по-ниско от междинното за месеца.

През нощта против понеделник в североизточните региони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е най-вече сдържан. С него температурите ще се намаляват и тук-там там дъждът ще се примесва и ще минава в сняг.

Над Черноморието облачността ще бъде най-вече забележителна, с превалявания от дъжд, на обособени места по южното крайбрежие съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна, с превалявания от сняг, под 1800 м – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м  ще е към 7°, на 2000 m - към 1°.

В началото на новата седмица, с насочване напразно в Западна България от северозапад, в Източна - от север-североизток, бързо ще нахлуе леден въздух и температурите доста ще се намалят. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Със захлаждането по-късно денем в доста региони от Северна България и високите котловинни полета в Западна дъждът ще минава в сняг. Във вторник преваляванията ще са най-вече от сняг, само че ще са на по-малко места и ще са най-вече слаби. Все още ще е прохладно, вятърът в множеството региони ще е североизточен. Ще бъде студено, температурите ще са с дребен или противоположен дневен ход, дневните съвсем на всички места към този момент ще са под нулата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР